Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Нехай буде світло: які прилади допоможуть пережити відсутність електроенергії

У зв’язку з віяловими чи навіть раптовими відключеннями електроенергії перед багатьма українцями стає проблема, як це пережити, коли навіть пресуватися квартирою стає небезпечно, через ризик ударитися о меблі чи навіть впасти.

Інформатор з посиланням на компанію YASNO розповість про те, які прилади допоможуть пережити ці скрутні часи с відносним комфортом.

  • Ліхтарики — найкращим варіантом буде купити таку модель, котра може заряджатися від мережі за допомогою зарядного пристрою (акумуляторні ліхтарики). Але й моделі ліхтариків, що працюють від батарейок, теж можуть бути дуже корисними у деяких ситуаціях. І так, краще купити декілька ліхтариків, адже мати запасні джерела світла буде корисним.
  • Повербанки для смартфона та ноутбука — обирайте моделі з максимальною ємністю акумулятора та кількома портами, адже це дозволить заряджати одночасно декілька пристроїв. Хорошим вибором у поточній ситуації також можуть стати повербанки із вбудованою сонячною батареєю.
  • Мобільный роутер — портативний пристрій, оснащений роз’ємом під sim-картку. Із ним ви матимете стабільний доступ до інтернету, не просаджуючи акумулятор смартфона в режимі «точка доступу». Такий гаджет забезпечує високу якість сигналу та хорошу пропускну спроможність мережі у будь-якому місці, де доступна мережа мобільного оператора.
  • Туристичний пальник — портативна маленька плитка для приготування їжі у приміщенні або на вулиці. Такий пристрій може бути газовим, бензиновим або мультипаливним. Не забудьте також подбати про запас необхідного виду палива для туристичної плитки!
  • Зарядна станція — потужний пристрій для заряджання мобільних гаджетів та забезпечення мінімально-необхідного побутового електропостачання. Від зарядних станцій великої потужності можна навіть живити деяку побутову техніку, наприклад, щоби підігріти або швидко приготувати їжу. Недешеве задоволення, але дуже корисне.

Компанія YASNO нагадує, що відключення електроенергії в Україні є вимушеним тимчасовим заходом. Вони потрібні для стабілізації енергосистеми, пошкодженої ворожими обстрілами, усунення руйнувань та відновлення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Раніше Інформатор писав про те, що робити, якщо зникла електрика, вода чи газопостачання.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору