Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області виявили 6 спалахів кишкових інфекцій: чим боліли криворіжці

За минулий рік у Дніпропетровській області виявлено 6 спалахів різних кишкових інфекцій. Зареєстровані випадки захворювання на сальмонельоз, ботулізм, отруєння дикорослими грибами та інші інфекції. На щастя всі хворі вижили.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на головного спеціаліста управління державного нагляду з дотримання санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області Маргариту Малишеву, за минулий рік у 29 дорослих та 12 дітей виявлено сальмонельоз, у 7 дітей – норовірус, у 6 дітей – шигельоз, ще у 6 дітей ‒ ротавірус, ротавірусний ентерит, а у 1 дитини та 1 дорослого – гостра кишкова інфекція не встановленої етіології. З них два випадки сталися у Дніпрі, по одному ‒ у Кривому Розі, Синельниківському, Дніпровському та Новомосковському районах.

Крим того, по Дніпропетровській області зареєстровано 4 випадки захворювання на ботулізм та 10 випадків отруєння дикорослими грибами.

У результаті 4 випадків захворювання на ботулізм постраждало 4 дорослих осіб. У трьох випадках причиною отруєння стало вживання в їжу в’ялених карасів домашнього виготовлення, в одному випадку – вживання в їжу тушкованого курячого м’яса домашнього виготовлення. Хворим було надане своєчасне лікування, летальних випадків не зареєстровано.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області організовано своєчасні санітарно-епідеміологічні розслідування спалахів гострих кишкових інфекцій, випадків ботулізму та отруєнь дикорослими грибами. Директора дитячого закладу, у якому виявлено гостру кишкову інфекцію притягнуто до адміністративної відповідальності.

Також винесено 2 рішення про призупинення діяльності двох операторів ринку на 10 робочих днів через виявлені порушення законодавства в частині безпечності харчових продуктів.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області виявлені випадки ботулізму.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору