Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Шахраї запустили фейковий розіграш нібито від Нової пошти: чим він небезпечний

Навіть коли йде війна та гинуть люди, шахраї не припиняють знаходити різні способи виманювати гроші у громадян. В останній час в інтернеті ширять черговий фейк про розіграш, буцімто від Нової пошти. У заголовку йдеться про Державні субсидії. 

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, в інтернет-мережі ширять черговий фейк про розіграш, буцімто від Нової пошти. У заголовку йдеться про Державні субсидії. Оскільки тема Державної допомоги та субсидій у теперішній час є дуже актуальною для українців, це змушує багатьох швиденько перейти за запропонованим посиланням. Далі людина попадає на псевдосайт Нової пошти де повинна пройти простий тест для активації. Шахраї дають 3 спроби відкрити пакунок, в якому може попастись приз.

Свої вимоги шахраї прописують вже після того, як людина нібито виграла гроші і їй лише потрібно переслати повідомлення з розіграшем декільком друзям або загальнодоступним групам для того, щоб отримати виграні кошти. Після того як людина погодиться  поширити повідомлення, у неї просять залишити свої особисті дані. Номер телефона, адресу, номер банківської карти.

Так виглядає повідомлення про виграш

Так виглядає повідомлення про виграш

Цей вид шахрайства називається фішинг. Його метою є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт. Потім ці дані можуть бути використані для кражі коштів з банківських карток.

На сайті є дуже багато коментарів, але схоже, що їх залишили не живі люди, а боти. В Коментарях нібито дякують за розіграш та допомогу Air Class Líneas Aéreas, та ніякого відношення авіакомпанія, що базується в Монтевідео і Уругваї до Нової пошти не має.

Раніше Інформатор писав про те, що шахраї від інтернет-магазину Rozetka пропонують роботу з дуже високою зарплатнею.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору