Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Мешканець Дніпра продавав медичні довідки ухилянтам: скільки це коштувало

Мешканець Дніпра сприяв у виготовленні підробленого висновку військово-лікарської комісії. З цим висновком ухилянти від мобілізації мали змогу виїхати за кордон. Коштував “документ” 11 тисяч доларів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національну поліцію у Дніпропетровській області, за результатами підробки чоловіки мали змогу виїхати за кордон – вони виключалися з військового обліку та не підпадали під мобілізацію.

14 грудня 25-річного чоловіка затримали під час отримання 11 тис. доларів, які він “заробив” за виготовлення підробленого посвідчення про відстрочку від призову та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби. Також “добродій” консультував чоловіків щодо порядку перетину державного кордону України з цими документами та супроводжував їх до прикордонного пункту.

Під час обшуку за місцем мешкання затриманого вилучено ще три набори документів на військовозобов’язаних, яким він планував “допомогти” безперешкодно перетнути кордон України.

Наразі чоловікові вручено повідомлення про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Чоловіка затримали під час отримання 11 тис. доларів.

Чоловіка затримали під час отримання 11 тис. доларів.

Раніше Інформатор писав про те, що СБУ у Дніпрі заблокувало «схему» із виготовлення фейкових медичних довідок та посвідчень про інвалідність.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору