Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області інтернет-шахраї через платформу оголошень привласнили 400 тисяч гривень

Чотири мешканці Павлограду Дніпропетровської області, використовуючи платформи оголошень про продаж товарів, привласнили 400 тисяч гривень.  За скоєне їм може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Національної поліції Дніпропетровської області, шахраї знаходили оголошення щодо продажу товарів на тематичних платформах та для обговорення деталей писали продавцям у сторонні месенджери. Туди зловмисники надсилали фішингові посилання нібито про інтернет-оплату. Коли продавці переходили за посиланням та вводили дані банківської карти, ці відомості одразу ставали відомі шахраям.

Отримавши доступ до банківських рахунків, зловмисники переказували гроші потерпілих на підконтрольні картки, оформлені на третіх осіб. Встановлено, що у такий спосіб вони привласнили понад 400 тисяч гривень.

За місцями проживання зловмисників правоохоронці провели обшуки: вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-носії та банківські картки.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Одному з затриманих уже повідомлено про підозру.

Раніше Інформатор писав про те, що шахраї від інтернет-магазину Rozetka пропонували роботу 

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору