День святого Миколая традиційно святкується 19 грудня, коли вже настав час різдвяного посту. Тож вибір страв у цей день досить скромний. Але все ж це, перш за все, свято для дітей. Тому їх частують пряниками, які у народі називають “Миколайчиками”.
Пряники випікають у формі Миколая або янголят і розмальовують кольоровою глазур’ю – пише Інформатор.
Для нього нам треба:
- 500 г борошна;
- 150 г цукру;
- 70 г меду;
- 100 г масла;
- 2 яйця
- пучок солі.
Рецепт приготування:
Змішуємо мед, цукор, сіль та яйця. Додаємо у борошно, перетерте з маслом. Кладемо тісто у холодильник на годинку. Потім формуємо пряники і випікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.
Раніше ми розповідали, як приготувати куряче філе у майонезно-гірчичному клярі.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок