Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо простий рецепт пряників “Миколайчиків”

День святого Миколая традиційно святкується 19 грудня, коли вже настав час різдвяного посту. Тож вибір страв у цей день досить скромний. Але все ж це, перш за все, свято для дітей. Тому їх частують пряниками, які у народі називають “Миколайчиками”.

Пряники випікають у формі Миколая або янголят і розмальовують кольоровою глазур’ю – пише Інформатор.

Для нього нам треба:

  • 500 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 70 г меду;
  • 100 г масла;
  • 2 яйця
  • пучок солі.

Рецепт приготування:

Змішуємо мед, цукор, сіль та яйця. Додаємо у борошно, перетерте з маслом. Кладемо тісто у холодильник на годинку. Потім формуємо пряники і випікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

Раніше ми розповідали, як приготувати куряче філе у майонезно-гірчичному клярі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору