Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українці пропонують обміняти пам’ятник Катерині Другій на наших військовополонених

Цікаві петиції від українців інколи з’являються на сайті Президента України. Серед них 13 грудня оприлюднена петиція № №22/173210-еп. Автор пропонує обміняти з росіянами памятник Катерині Другій на українських військовополонених.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Офіційне інтернет-представництво президента України, 13 грудня була оприлюднена петиція Савченка Богдана Андрійовича з пропозицією обміняти демонтований пам’ятник Катрині Другій на наших військовополонених під погрозою його знищення.

У документі він пише наступне: “Цей пам’ятник Катерині II, не несе жодної цінності, окрім ідеологічної (для так званого “руського миру”). Враховуючи те, наскільки символічним, для прихильників “руського миру” є цей пам’ятник, було б набагато прагматичніше, завдяки йому визволити наших військових с полону, шляхом обміну на цей пам’ятник, під загрозою повного його руйнування. Якщо для ворога цей пам’ятник являє собою ірраціонально велику цінність, цим треба користуватись”.

Вже зібрано 19 голосів з необхідних 25000.

Відомо, що за даними речника Одеської ВА Сергія Братчука, російські війська вкрали та забрали з собою пам’ятники російському полководцю Олександру Суворову та флотоводцю Федору Ушакову, які стояли в окупованому Херсоні. То може й Катерина їх зацікавить, як символ.

Раніше Інформатор писав про те, що затриманий брат екс-нардепа Олега Царьова проситься на обмін рф.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору