Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Фінське видання написало про виступ оркестру у бомбосховищі Кривого Рогу

До Дня фінської музики в бомбосховищі Кривого Рогу влаштували концерт, на якому прозвучали твори фінського виконавця Жана Сібеліуса та інша фінська народна музика. Юні криворізькі співаки вивчили складну пісню фінською мовою. Таким чином жителі міста подякували Фінляндії за підтримку в боротьбі з нападом росії. Про це написали у фінському виданні Іiltalehti.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на першоджерело.

Крім того, влада промислового центру України уклала партнерські відносини з містом Еспоо, яке підтримало дистанційну освіту для українських дітей.

“Хоча після визволення Херсона фронт війни трохи відсунувся від Кривого Рогу, місто все одно знаходиться по той бік Дніпра, неподалік від окупованих територій. Протягом першого тижня грудня російські ракети били по Кривому Рогу. Ракетами обстріляли місцеве мирне населення, щоб люди мерзли взимку без опалення та освітлення. Проте індустріальне місто, яке опинилося в скрутному становищі, продовжує своє життя і роботу, страждаючи від періодичних відключень електроенергії. Кілька шахт залишаються закритими, а вуличне освітлення наразі відсутнє”, – написали у виданні.

Навіть зараз – у розпал війни – люди прагнуть жити нормальним життям. Тому на концерт фінської музики прийшло близько сотні мешканців міста – саме стільки може вміститися у великому бомбосховищі.

У концерті взяли участь місцеві творчі музичні колективи, які виконали свої програмні номери у фінсько-українському форматі. Відкрила концерт відома фінська колискова у виконанні дітей Кривого Рогу.

Учасників та гостей заходу привітала посол України у Фінляндії Ольга Діброва. Вона, до речі, із Кривого Рогу і тут теж колись навчалася гри на фортепіано.

Серед іншого, концерт включав танцювальні номери. На концерті прозвучало кілька талановитих і надихаючих музичних номерів. Серед інших – хор учнів початкової школи з фінською піснею Joulupukki, joulupukki, оркестр імені Валерія Дьоміна з піснею «Червона калина» та українсько-фінське попурі.

Глядачі концерту у бомбосховищі

танцювальний виступ у бомбосховищі

Раніше ми розповідали, де у Кривому Розі проведуть новорічні святкування для дітей.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору