Зовсім простий рецепт – пиріг із куркою на кефірі у східному стилі. Такий пиріг можна подати на друге або як самостійну страву, закуску. А можна й до супу.
Готуємо тісто, варимо курку, потім все з’єднуємо та обсмажуємо на олії у сковороді – смакота неймовірна – розповідає Інформатор.
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 200 г твердого сиру
- 1 склянку кефіру
- 400 г відвареної курятини
- 100 мл рослинної олії
- 1 ч. л. солі
- 1,50 ч. л. розпушувача
- петрушка або кріп
Спосіб приготування:
Просіємо борошно.
Додаємо сіль, розпушувач.
На великій тертці натираємо сир і додаємо його до борошна.
Вливаємо кефір і замішуємо тісто. Воно має бути досить тугим і не липнути до рук.
Тісто для пирога з куркою розділимо на 4 частини.
Кожну частину розкачуємо у досить товстий корж 2 см заввишки.
Для начинки нарізаємо на дрібні шматочки відварену курятину та зелень, перемішуємо.
На центр кожного коржа покладемо начинку. Защипаємо краї тіста, закривши начинку всередині.
Розкатуємо качалкою тісто знову в круглий корж. Таким же чином підготуємо решту коржів.
Обережно перенесемо плоский корж на гарячу сковороду з розігрітою олією. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини.
Прикрашаємо зеленню та подаємо. Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати курячі відбивні в духовці.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок