В будь-яке просте блюдо можна привнести невелику родзинку, і воно відразу заграє новим цікавим смаком і ймовірно стане ще більш апетитним на вигляд. Не виняток і всіма улюблені картопляні деруни. Тут вже політ фантазії необмежений, адже картопля прекрасно поєднується з багатьма овочами, спеціями та різними продуктами.
Одним з ситних варіантів як приготувати картопляні деруни є додавання в нього ковбаси – розповідає Інформатор.
Інгредієнти:
- Картопля – 8 – 12 штук
- Ріпчаста цибуля – 2 штуки
- Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
- Часник – 2-3 зубчики
- Ковбаса варена або напівкопчена – 250 грамів
- Олія рослинна
- Сіль – до смаку
Спосіб приготування:
Часник з цибулею очистити від луски, промити проточною водою, акуратно дрібно нарізати кубиком.
Соломкою або кубиками порізати копчену або варену ковбасу.
Промити, очистити і натерти на крупній тертці картоплю. Можна подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку. Віджати тертий картопля від зайвого соку і перекласти в суху посудину.
Змішати інгредієнти, додавши борошно, сіль, спеції. Ретельно перемішати.
Обсмажити на сковороді як оладки на розігрітій олії до золотистого кольору з двох сторін.
Смачного!
Раніше ми розповідали, рецепт чебуреків з лаваша.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок