Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо улюблені деруни з ковбасою

В будь-яке просте блюдо можна привнести невелику родзинку, і воно відразу заграє новим цікавим смаком і ймовірно стане ще більш апетитним на вигляд. Не виняток і всіма улюблені картопляні деруни. Тут вже політ фантазії необмежений, адже картопля прекрасно поєднується з багатьма овочами, спеціями та різними продуктами. 

Одним з ситних варіантів як приготувати картопляні деруни є додавання в нього ковбаси – розповідає Інформатор.

Інгредієнти:

  • Картопля – 8 – 12 штук
  • Ріпчаста цибуля – 2 штуки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. ложки
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Ковбаса варена або напівкопчена – 250 грамів
  • Олія рослинна
  • Сіль – до смаку

Спосіб приготування:

Часник з цибулею очистити від луски, промити проточною водою, акуратно дрібно нарізати кубиком.

Соломкою або кубиками порізати копчену або варену ковбасу.

Промити, очистити і натерти на крупній тертці картоплю. Можна подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку. Віджати тертий картопля від зайвого соку і перекласти в суху посудину.

Змішати інгредієнти, додавши борошно, сіль, спеції. Ретельно перемішати.

Обсмажити на сковороді як оладки на розігрітій олії до золотистого кольору з двох сторін.

Смачного!

Раніше ми розповідали, рецепт чебуреків з лаваша.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору