Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Народилися вагою 970 грамів: як у лікарні Дніпропетровської області виходили майже 200 “поспішайок”

Поспішайки, крихітки. Так лагідно називають передчасно народжених дітей. В одній з лікарень області за час війни виходили майже 200 таких малюків. Серед них 39, народжених жінками-переселенками.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОВА.

Народжені передчасно діти можуть перебувати у медичному закладі до 3 трьох місяців. Адже вони мають ще незрілі внутрішні органи. Лікарі і медсестри допомагають поспішайчикам підрости.

“До маленьких пацієнтів обов’язково пускають їхніх батьків. І діти дуже гарно на них реагують. Навіть життєві показники покращуються”, – говорять медики закладу.

Подружжя Кароліна та Дмитро також батьки поспішайок. Двійнята Богдан та Анфіса народилися по 970 грамів на 29 тижні вагітності. Зріст мали усього 37 см. Лікарі їх виходжували 2,5 місяці.

«Ми фактично мешкали тут у лікарні біля своїх дітей. Допомагали персоналу годувати та проводити процедури. Нині синочку і донечці по 4 роки. Від однолітків вони не відрізняються. Жваві та допитливі», – сказала мама двійнят Кароліна.

17 листопада у всьому світі відзначають День передчасно народженої дитини. За час повномасштабної війни кількість передчасних пологів в Україні набагато зросла порівняно з минулим роком.

Медики дбають про малюків

Малюк, який народився передчасно

Раніше ми повідомляли про конкурс на найкраще ім’я для казкового героя міського лялькового театру.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору