Кривий Ріг До сайту

Страва наших бабусь: готуємо ніжний м’ясний гуляш по рецепту 1954 року

Наші бабусі люблять розповідати про те, як смачно готували у кафе та ресторанах їх молодості, де “усе було натуральним та без барвників та консервантів”. І хоча смаки у людей дещо змінилися, чому б не спробувати якісь з блюд тих часів.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати гуляш по класичному рецепту 1954-го року.

Продукти

Реклама

Приготування

М’ясо нарізаємо кубиками, приблизно 3-4 сантиметри.

У сковороду наливаємо олію і додаємо шматочок вершкового. Розігріваємо на сильному вогні та викладаємо м’ясо. Солимо та обсмажуємо 3 хвилини.

Реклама

У цей час дрібно нарізаємо цибулю та викладаємо в сковороду. Обсмажуємо цибулю разом із м’ясом до рум’яної скоринки.

Всипаємо борошно та обсмажуємо ще 2 хвилини. Борошно має змінити колір і стати рум’яним.

Томатну пасту розбавляємо із водою. Добре перемішуємо та виливаємо до м’яса. Суміш має повністю покривати м’ясо.

Реклама

Кладемо лавровий лист, чорний перець і солимо на смак.

Накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь й тушкуємо 1,5-2 години. Час залежатиме від того, яке м’ясо ви використовуєте.

Страва готова! Подавати його можна з будь-яким гарніром, але найсмачніше, звичайно з картопляним пюре.

Реклама

Про те, як приготувати українські бендерики з м’ясом, Інформатор писав раніше.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова