Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Українська традиційна кухня: готуємо бендерики з м’ясом

Від класичних млинців бендерики відрізняються трикутною формою і начинкою. Вони фаршируються фаршем з сирого, а не як налисники, вареного м’яса.

Інформатор пропонує приготувати цей смаколик на вихідні. Часу це забере достатньо, але на те й вихідні, щоб зібратися сім’єю за родинним столом і поласувати домашньою їжею.

Бендерики з м’ясом

Продукти

яйце – 4 шт.,

цукор – 50 г (2 ст. ложки),

молоко – 800-850 мл,

сіль -1 ч. ложка,

олія – 30 мл,

крохмаль – 100 г,

борошно – 200 г.

начинка:

м’ясо – 700 г,

цибуля -200 г,

сіль, прянощі – на ваш смак.

Приготування:

Готуємо тісто. Кладемо в об’ємну скляну миску яйця, сіль і перемішуємо за допомогою міксера. Вводимо цукор, перемішуємо. Вливаємо молоко (меньшу половину).

Просіваємо в миску борошно, перемішуємо.

Просіваємо крохмаль. Збиваємо. Коли розійдуться всі грудочки, додаємо молоко і знову збиваємо. Додаємо олію, збиваємо в останній раз. Грудочок в тісті бути не повинно. Відставляємо тісто на 30-40 хвилин.

Готуємо начинку. У м’ясний фарш з цибулею додаємо сіль, мелений чорний перець і коріандр. Ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою, щоб він постояв.

Сковороду розігріваємо і змащуємо олією. Перед кожним млинцем перемішуємо тісто, бо крохмаль осідає на дно.

Наливаємо на сковороду тісто. Через хвилину млинець перевертаємо. Так смажимо всі.

Млинці готові.

Розкладаємо млинець на столі, накладаємо начинку. Розчавлюємо її, надаємо фаршу форму трикутника. Закриваємо внахлест млинець, щоб кінчик був без отвору. Перевертаємо кінчик до протилежної краєчка. Закриваємо млинець. У нас вийшов акуратний трикутник.

Фаршируємо всі млинці.

Наливаємо олію на сковороду з товстим дном. Нагріваємо. Викладаємо бендерики на сковороду на шов, де складався млинець. Обсмажуємо до золотистого кольору. Подаємо на стіл зі сметаною або іншим соусом.

Про те, як приготувати десерт “Пташине молоко” з ряженки Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

 

 

 

Нагору