Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Генштаб ЗСУ виявив у Кривому Розі Телеграм-канал, координований Кремлем

Генштаб ЗСУ оприлюднив список українських телеграм-каналів, працючих по рекомендаціях Кремля, серед яких опинився і канал з Кривого Рогу.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Генштаб ЗСУ і Центр стратегічних комунікацій, в інтернет-просторі зараз працює ціла низка телеграм-каналів, які позіціонують себе як незалежні, а насправді їх роботу координує Кремль через свої спецслужби.

Причетність таких каналів до російських спецслужб РФ встановила раніше і Служба безпеки України в рамках відповідних кримінальних проваджень.

Так, мова йде про ТГ-канали Крокодил, Легетимный, Сплетница, Картель, Резидент, Наблюдатель, MediaPost, Женщина с косой та інші телеграм-канали, список яких додається далі та постійно оновлюється. Серед “ворожих голосів” названий і канал з Кривого Рогу.

Українців закликають не користуватися цими каналами і не довіряти викладній там інформації, оскільки такі майданчики поширюють фейки та маніпуляції і є частиною інформаційної війни проти України.
В  повідомленні відзначається, що деякі з цих каналів для власної “розкрутки” замовляє рекламу в українських пабліках.

Генштаб попереджає власників і редакторів усіх українських видань, що інформаційна, фінансова та будь-яка інша підтримка таких ресурсів може розглядатись як пособництво ворогу та буде переслідуватися відповідно до законодавства.

Раніше Інформатор писав про те, яки фейки росповсюджувала російська пропаганда 7 липня.

Альона Свірідова

Нагору