Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Фашистська Україна”, “русофобія”, руйнування ЗСУ Лисичанська – оприлюднені нові фейки російської пропаганди

Те, що регулярно розганяють російські пропагандисти у власних ЗМІ є яскравим відбиттям політики росії. Свої дії і уявлення вони видають за дії українців. Що ж, як казав російський бард і поет Булат Окуджава: “Кожний пише, чим він дише. Чим він дише, те і пише”.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Центр протидії дезінформації, за останню добу найбільш популярними стали такі фейки та дезінформація.

Дезінформація

Одіозний Президент Білорусі о.лукашенко заявив, що «Західна Європа виростила монстра – фашистську Німеччину, а тепер вирощує нового в Україні… кілька днів тому ЗСУ намагалися нанести удар по військових об’єктах РБ, але ракети були збиті… Білорусь не хоче втягуватися у конфлікт в Україні, та відповість на вторгнення на свою територію».

При цьому він чомусь забуває, що це росія вдерлась на територію України, забирає наші землі, руйнує міста і села, вбиває мирних українців, а не навпаки.

Маніпуляція
Проросійські пропагандисти повідомили, що українському суспільству недостатньо скасування вивчення в школах України російської мови та літератури, саме тому на сайті Президента України з’явилася петиція про започаткування нової навчальної дисципліни – «русофобія».

Да не потрібен українцям такий предмет! Руські вже достатньо наробили в Україні для того, щоб їх зненавиділи не тільки українці, а й більша частина світу.

Фейк
Глава чечні р.кадиров повідомив: «відступаючи, ЗСУ завдали удару ракетою «Точка-У» по адміністрації Лисичанська». За його словами, «суть тактики ЗСУ в тому, щоб залишити після себе якомога більше руйнувань інфраструктури, а потім звинуватити в цьому росію».

І знову намагання “звалити з хворої голови на здорову”, адже зараз не сорок перший рік і зі супутнків відмінно видно звідкіля запускають ракети по тому ж Лисичанську.
Раніше Інформатор писав про те, що у мережі розповсюджують фейки про донорство.

Альона Свірідова

Нагору