Наші бабусі люблять розповідати про те, як смачно готували у кафе та ресторанах їх молодості, де “усе було натуральним та без барвників та консервантів”. І хоча смаки у людей дещо змінилися, чому б не спробувати якісь з блюд тих часів.
Інформатор пропонує приготувати гуляш по класичному рецепту 1954-го року.
Продукти
- М’ясо (свинина чи яловичина) – 500 гр
- Цибуля – 1шт
- вершкове масло – 20 гр
- рослинна олія – 3 ст.л
- борошно – 2 ст.л
- томатна паста – 200гр
- вода – 200мл
- перець горошком – 7-8 шт
- лавровий лист – 3шт
- сіль – на смак
Приготування
М’ясо нарізаємо кубиками, приблизно 3-4 сантиметри.
У сковороду наливаємо олію і додаємо шматочок вершкового. Розігріваємо на сильному вогні та викладаємо м’ясо. Солимо та обсмажуємо 3 хвилини.
У цей час дрібно нарізаємо цибулю та викладаємо в сковороду. Обсмажуємо цибулю разом із м’ясом до рум’яної скоринки.
Всипаємо борошно та обсмажуємо ще 2 хвилини. Борошно має змінити колір і стати рум’яним.
Томатну пасту розбавляємо із водою. Добре перемішуємо та виливаємо до м’яса. Суміш має повністю покривати м’ясо.
Кладемо лавровий лист, чорний перець і солимо на смак.
Накриваємо сковорідку кришкою, зменшуємо вогонь й тушкуємо 1,5-2 години. Час залежатиме від того, яке м’ясо ви використовуєте.
Страва готова! Подавати його можна з будь-яким гарніром, але найсмачніше, звичайно з картопляним пюре.
Про те, як приготувати українські бендерики з м’ясом, Інформатор писав раніше.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова