Кривий Ріг До сайту

Готуємо консервований рис: страва, яку необхідно мати цієї зими

Консервований рис – це доступна страва, заготувавши яку можна бути впевненим у тому, що на столі завжди буде поживний обід. Рис з овочами у банках можна подавати як салат або ж додати до нього попередньо підготовлене м’ясо. З такої консервації можна приготувати дуже швидкий і смачний обід, коли немає часу на чаклування біля плити або ж коли зникне світло та газ.

Реклама

Інформатор розповість рецепт незвичної закрутки, яка вам неодмінно сподобається.

Інгредієнти:

Реклама

Час: 2,5 години
Порцій: 5 літрів

Спосіб приготування:

Зваріть рис згідно з рецептом на упаковці.

Реклама

Очищену моркву натріть на тертці з великими отворами.

Вимитий і очищений від насіннєвих гнізд перець наріжте тонкими смужками.

Цибулю подрібніть на тонкі півкільця.

Реклама

Помідори очистіть від шкірки (щоб було легше зняти шкірку, покладіть їх в миску і залийте окропом

приблизно на 2 хвилини). Після цього наріжте помідори на дрібні кубики.

Нарізані помідори викладіть в каструлю, додайте олію, оцет, сіль, цукор і перемішайте. Варіть овочі близько

Реклама

10 хвилин, щоб помідори розвалилися.

Потім до киплячих помідорів додайте моркву, цибулю, перець і тушкуйте на повільному вогні приблизно 60

хвилин, періодично помішуючи.

Через годину додайте до овочів зварений рис, перемішайте і варіть ще 5 хвилин, розкладіть по банках.

Дуже гарячий салат (відразу після зняття з газу) насипте в попередньо ошпарені банки, залиште приблизно

2 сантиметри вільного простору від кришки.

Край банки ретельно протріть паперовим рушником або тканиною і щільно закрутіть кришкою.

Поставте банки догори дном на тканину (ковдру, рушник) і залишіть вистигати.

Раніше ми розповідали, як приготувати цукати з гарбуза.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок