Консервований рис – це доступна страва, заготувавши яку можна бути впевненим у тому, що на столі завжди буде поживний обід. Рис з овочами у банках можна подавати як салат або ж додати до нього попередньо підготовлене м’ясо. З такої консервації можна приготувати дуже швидкий і смачний обід, коли немає часу на чаклування біля плити або ж коли зникне світло та газ.
Інформатор розповість рецепт незвичної закрутки, яка вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти:
Час: 2,5 години
Порцій: 5 літрів
- 2 кілограми помідорів;
- 1 кілограм червоного перцю;
- 1 кілограм моркви;
- 1 кілограм цибулі;
- 400 грамів рису;
- 125 мілілітрів олії;
- 125 мілілітрів яблучного оцту;
- 1 столова ложка солі;
- 1 столова ложка цукру.
Спосіб приготування:
Зваріть рис згідно з рецептом на упаковці.
Очищену моркву натріть на тертці з великими отворами.
Вимитий і очищений від насіннєвих гнізд перець наріжте тонкими смужками.
Цибулю подрібніть на тонкі півкільця.
Помідори очистіть від шкірки (щоб було легше зняти шкірку, покладіть їх в миску і залийте окропом
приблизно на 2 хвилини). Після цього наріжте помідори на дрібні кубики.
Нарізані помідори викладіть в каструлю, додайте олію, оцет, сіль, цукор і перемішайте. Варіть овочі близько
10 хвилин, щоб помідори розвалилися.
Потім до киплячих помідорів додайте моркву, цибулю, перець і тушкуйте на повільному вогні приблизно 60
хвилин, періодично помішуючи.
Через годину додайте до овочів зварений рис, перемішайте і варіть ще 5 хвилин, розкладіть по банках.
Дуже гарячий салат (відразу після зняття з газу) насипте в попередньо ошпарені банки, залиште приблизно
2 сантиметри вільного простору від кришки.
Край банки ретельно протріть паперовим рушником або тканиною і щільно закрутіть кришкою.
Поставте банки догори дном на тканину (ковдру, рушник) і залишіть вистигати.
Раніше ми розповідали, як приготувати цукати з гарбуза.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок