Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чи варто вірити заяві росії про відводи військ з Херсону

Велика кількість інформації про ймовірну втечу росіян з Херсону може бути елементом інформаційно-психологічної операції. Водночас із заявою рф відвести війська з Херсону на лівий берег Дніпра, окупанти продовжують укріплюватися на правому березі.

Про це розповідає Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна. Не варто вірити подібним заявам з боку рф. Висновки можа буде зробити лише в найближчі декілька днів. Адже війська рф продовжують укріплюватися на правому березі Дніпра.

“Ми побачили з супутникових знімків, що вони зміцнюють лінію оборони на правому березі Дніпра. Є ймовірність, що вони підуть і залишать Херсон без бою, і це буде грамотно. Але як саме вчинить рф –  суди можна лише по діях, а не словах. Висновки зробимо протягом найближчих двох-семи днів. Але грамотний військовий начальник так би і вчинив – відійшов би на лівий берег, – зазначив експерт”.

Що цьому передувало?

Російське командування вирішило відвести окупаційні війська з Херсону на лівий берег Дніпра. Про це повідомив Сергій Суровікін під час брифінгу. Він заявив, що рішення про оборону на лівому березі Дніпра непросте, але воно допоможе зберегти боєздатність угруповань військ. За його словами, маневр окупаційних військ буде здійснено в найближчі терміни, і з’єднання займуть підготовлені оборонні рубежі на лівому березі Дніпра. Міністр оборони погодився з пропозицією організувати оборону по рубежу річки Дніпро.

Оперативна ситуація на Півдні України 

Ситуація у цій зоні відповідальності залишається складною, але перебуває під контролем наших військових. Противник намагається тримати оборону, на зайнятих рубежах, а також готує відступні позиції. Вогневе ураження наносить із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів, танків вздовж лінії бойового зіткнення, по прилеглих територіальних громадах і тилових районах.

Противник зосереджує свої зусилля на утриманні захоплених територій, веде активну оборону вздовж всієї лінії зіткнення. Протягом 8 листопада продовжував вогневий вплив по районах зосередження наших підрозділів, прилеглих до лінії фронту територіях та тилових районах.

Нагадаємо, що 9 листопада повідомили про загибель колаборанта і зрадника Кирила Стремоусова.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору