Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Повідомляють про смерть гауляйтера Стремоусова: правда чи фейк

Повідомляють, що зрадник і колаборант, який після початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік окупаційної влади Кирило Стремоусов ніби-то загину в у ДТП. Про це стало відомо 9 листопада. Але українські офіційні джерела поки не підтверджують дану Інформацію.

Інформатор з посиланням на Інформатор Україна розповість все, що відомо про цю новину на даний момент.

Російське прокремлівське видання Readovka опублікувало інформацію з посиланням на свої джерела про те, що Кирило Стремоусов загинув. Як це відбулося і де – видання не повідомило. Також смерть проросійського колаборанта підтвердив телеграм-канал WarGonzo, який веде російський прокремлівський військкор Семен Пегов. При цьому Пегов не буде викладати настільки кричущі фейки про російських агентів. Вірогідно, все ж інформація правдива.

Слід зазначити, що канал Кирила Стремоусова у Telegram не оновлювався з 7 ранку 9 листопада. Багато хто з прокремлівських телеграм-каналів вже підхопили цю новину. А ще раніше частина проукраїнських телеграм-каналів писала про те, що Стремоусову, вірогідно, залишилося жити не довго.

Пізніше російські канали, посилаючись на дані в окупаційних силових відомствах, повідомили, що так званий “замгубернатора” загинув у ДТП під Генічеськом у Херсонській області. Це місто знаходиться на Азовському морі на Херсонщині та далеко від лінії фронту. Про це ніби-то повідомив особистий водій Стремоусова. Після цього призначена росіянами “заступниця керівника Військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Катерина Губарєва підтвердила загибель Стремоусова.

На місце події виїхала бригада швидкої допомоги. Інформація про його загибель не є офіційною. Як тільки лікарі оцінять його стан – ми надамо відомості, – каже російській окупаційний “міністр охорони здоров’я Херсонської області” Вадим Ільмієв.

Ми спитали у заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, чи правдива інформація. В ексклюзивному коментарі для Інформатора він відмітив, що поки що інформація про загибель Стремоусова не підтверджена та перевіряється. Він припустив, що це може бути інсценуванням від росіян, щоб врятувати колаборанта та перевезти його у безпечне місце.

Раніше ми розповідали про залізничника з Кривого Рогу, який допомагав ворогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору