Курячі шлуночки – продукт, який незаслужено ігнорується багатьма хазяйками. Так, вони потребують ретельного очищення, адже єдиний залишений малесенький кусочок внутрішньої плівки може зіпсувати все блюдо, але треба трохи потрудитися аби з бюджетного продукту зробити справжній кулінарний шедевр.
Інформатор пропонує приготувати гостру закуску з курячих шлуночків, яка підійде і на будні, і на святковий стіл.
Продукти
курячі шлунки – 800 г;
часник – 6 зубчиків;
цибуля – 2 шт;
олія рослинна – 50 г;
оцет 9% – 50 мл;
зелень за смаком;
соєвий соус – 2 ст.л;
сіль і цукор по половині ч.л;
чорний перець і спеції за смаком.
Приготування
Шлуночки промиваємо, прибираємо все зайве, відварюємо у воді з сіллю, лавровим листом і запашним перцем.
Варимо 1,5 – 2 години. Охолоджуємо і ріжемо соломкою.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями та заливаємо оцтом. Залишаємо на 30 хвилин.
Зелень і часник дрібно нарізаємо.
Цибулю виймаємо з маринаду, змішуємо зі шлуночками, солимо і перчимо, додаємо зелень і часник, спеції за смаком, цукор, рослинна олія.
Накриваємо ємність кришкою і ставимо в холодильник на ніч.
Вранці страва буде готова.
Про те, як приготувати французьке конфі з курячих шлунків, Інформатор писав раніше.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова