Кривий Ріг До сайту

Зміни у Законі України: хто не підлягає призову

4 листопада народні депутати проголосували за зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Зміни стосуються бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізаціїх

Реклама

За зміни проголосували 290 голосів народних депутатів України. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Після вступу в силу зміниться порядок бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами й організаціями,- повідомляє Інформатор Кривий Ріг  із посиланням на Інформатор Україна.

В чому полягають зміни

Реклама

Як повідомив у своєму Telegram -каналі народний депутат від парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк  зміни містять дві ключові новації, які просив бізнес для організації прозорої процедури бронювання:

Законопроєкт пропонує уточнити категорії військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, а саме:

Яких категорій військовозобов’язаних стосуються зміни

Реклама

Стаття 25 Закону «Організація і порядок бронювання військовозобов’язаних» буде містити наступні положення.

Бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють:

Військовозобов’язані, зазначені у частині першій цієї статті, не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Реклама

Під час дії воєнного стану бронювання військовозобов’язаних може також здійснюватися за списком військовозобов’язаних, поданим у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку відповідним органом державної влади, іншим державним органом, органом місцевого самоврядування, підприємством, установою, організацією, зазначеними в частині першій цієї статті.

Раніше ми розповідали, що робить, якщо отримав повістку.

Реклама