Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо виїзду чоловіків за кордон під внесок

13 вересня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт, який дозволяє чоловікам виїжджати за кордон. Виїхати зможуть лише ті, які зроблять внесок на ЗСУ в 13 тисяч гривень. Рахунок потрібно буде поповнювати за кожен місяць перебування за кордоном. Щоб повернутися, потрібно буде підтвердити виконання цих умов. 

Про це повідомляє Інформатор КР за посиланням на Інформатор Україна.

В Україні зараз виросло безробіття до 35% відсотків. Багато чоловіків сидять без роботи та не мають можливості заробляти гроші на сім’ю. Щоб вирішити цю проблему нардеп пропонує дозволити виїзд за кордон під час воєнного стану військовозобов’язаним під щомісячний платіж на ЗСУ. Цей рахунок становить 13 тисяч гривень, який потрібно поповнювати щомісяця.

Для того, щоб виїхати за кордон, військовозобов’язані мають підтвердити:

–   наявність рахунку в одному з державних банків України з гарантійним внеском. Кошти з цього рахунку не можна буде використовувати за межами країни;

–   передачу банку нотаріально засвідченої заяви про добровільний обов’язок поповнювати рахунок за кожен місяць (або частину місяця) перебування за кордоном;

–   дозвіл відраховувати з рахунку з гарантійним внеском мінімальну суму на підтримку Збройних Сил України після завершення кожного місяця за кордоном.

На зворотному шляху, для в’їзду в Україну, чоловіки мають надати підтвердження виконання цих умов. Ті, хто виїхав раніше і не мав відстрочки від призову, мають сплатити при поверненні 26 тисяч гривень за кожен місяць не в Україні.

Раніше ми розповідали, про маленьку собаку хаскі, яка випала з вікна 6-го поверху криворізької багатоповерхівки.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

Нагору