Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Що робити, коли затримують виплати внутрішньо переміщеним особам

Кинути дім, майно та їхати з мінімумом речей, чи навіть без них, у безпечне місце, рятуючись від війни, чи не це є одним з найтяжчих іспитів нашого часу для українців? Держава допомогає таким людям фінансово, виплачуючі щомісячну допомогу. Але що робити, коли такі виплати затримують?

Як повідомляє Інформатор з посиланням на департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради, виплати державної допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання (2000 грн на дорослого та 3000 грн на дитину та особу з інвалідністю) нараховуються тричі на місяць (3-го, 12-го, 23-го числа) та виплачуються один раз на місяць.
Якщо ВПО не отримала таку допомогу понад місяць зі дня подачі заяви, вона має негайно звернутися до районного управління праці та соціального захисту населення за місцем фактичного перебування для з’ясування та усунення причин затримки.
Завдяки запровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), звертатися з питань виплати допомоги можна не за місцем подання документів, а і за місцем проживання.
Отримати консультацію з питань призначення, нарахування, виплати допомоги можливо зателефонувавши на:
– цілодобову «гарячу лінію» Мінреінтеграції з кризових питань 15 48;
– «гарячу лінію» Уповноваженого з питань ВПО +38(066)813 62 36.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі продовжили термін прийому заявок на допомогу ВПО.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

 

Нагору