Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стейк за копійки: готуємо смачну капусту

Запечені капустяні стейки – ідеальна смачна вегетаріанська страва. Посипте капусту хрусткими часниковими сухарями та насолоджуйтесь ситною стравою.

Інформатор пропонує приготувати бюджетні стейки, але не менш смачні.

За бажанням подавайте капустяні стейки до курки або кролика — це дійсно те смакове поєднання, яке завжди хочеться відчути.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 2 ч. л.
  • Лимон, сік – 1 ч. л.
  • Копчена паприка – 0.5 ч. л.
  • Мед – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
  • Часник, зубчики – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі

Рецепт приготування:

Розігрійте духовку до 230 градусів.

Застеліть велике деко пергаментом.

Очистіть і видаліть зовнішнє листя капусти.

Покладіть капусту на обробну дошку.

Наріжте капусту на стейки шириною приблизно 2,5 см.

У вас повинно вийти від 4 до 6 скибочок, залежно від розміру вашої капусти.

Викладіть капустяні стейки в один шар на підготовлене деко. Можна викладувати достатньо щільно.

У невеликій мисці змішайте 1,5 ст.л. оливкової олії, соєвий соус, лимонний сік, паприку та мед.

Змастіть стейки соусом, використовуючи половину соусу.

Акуратно переверніть капусту і змастіть іншу сторону, використовуючи залишок соусу.

Посипте капустяні стейки 1/4 ч.л. солі та чорного перцю.

Приправляйте лише одну сторону стейків.

Помістіть деко в духовку і зменште температуру до 200 градусів.

Випікайте капустяні стейки приблизно 25 хвилин, поки краї не підрум’яняться, а центр стейків стане хрустким і ніжним, таким, щоб його можна було легко проколоти виделкою.

Поки стейки випікаються зробіть підливу.

Подрібніть очищений зубчик часнику. Подрібніть помиту та висушену петрушку.

У невелику сковороду на середньому вогні додайте 1 столову ложку оливкової олії. Додайте у розігріту олію часник і обсмажте близько 30 секунд.

Додайте панірувальні сухарі та 1/4 ч.л. солі. Перемішайте всі інгредієнти.

Обсмажте сухарі, постійно помішуючи, до золотистого кольору, приблизно 3 хвилини.

Зніміть з вогню і додайте петрушку.

Посипте капусту часниковими сухарями безпосередньо перед подачею.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати диво – бісквіт на лимонаді.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору