Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо диво – бісквіт на лимонаді

Бісквіт — основа десятків рецептів тортів і тістечок. Є невеличкий трюк, з яким у вас вийде дійсно пишний, пружний і ароматний бісквіт. Секрет такого ефекту криється в одному інгредієнті — лимонаді з газом. Саме за рахунок бульбашок газу тісто піднімається вище і швидше. Навіть недосвідчена господиня зуміє здивувати рідних приголомшливою випічкою!

Інформатор розкаже рецепт повітряного, ніжного та такого смачного бісквіту.

Бісквіт за цим рецептом піч можна двома способами: в духовці і в мультиварці. Як готувати в духовці — дивіться нижче. У мультиварці просто виставляєте режим «Випічка» і час (50 хвилин). Після звукового сигналу витягаєте бісквіт з чаші, перевертаєте і печете ще 50 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 1,5 скл.
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Лимонад – 1 скл.
  • Соняшникова олія – 1 скл.
  • Пшеничне борошно – 3 скл.

Як приготувати Бісквіт на лимонаді:

Борошно просіяти з розпушувачем.
В окремій мисці збийте яйця, зі звичайним і ванільним цукром. Продовжуючи збивати, потроху влийте соняшникову олію, слідом влийте лимонад. Частинами додайте борошно.
Вилийте тісто у форму для випічки (з високими бортиками), змащену маслом. Надішліть бісквіт в духовку на 40 хвилин випікатися при 180 градусах. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. По закінченні приготування залиште виріб у вимкненій духовці ще на 20 хвилин. Після цього дістаньте форму і відразу вийміть з неї бісквіт.

Відмінний варіант для швидкого буденного чаклунства біля плити. Готовим бісквітом можна ласувати просто так, а можна розділити на три коржі і промазати будь-яким кремом, джемом або горіховою пастою. Кличте друзів на чай та діліться відмінним рецептом!

Смачного!

Раніше ми розповідали, якщо немає світла: готуємо суп у термосі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

 

Нагору