Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Помер професор Криворізького Національного університету: якою кафедрою завідував

Передчасно пішов у вічність завідувач кафедри геології і прикладної мінералогії КНУ, доктор геолого-мінералогічних наук, професор Євтєхова Валерія Дмитровича. За роки роботи в КНУ зарекомендував себе талановитим, компетентним викладачем, авторитетним керівником та громадським діячем Валерій Дмитрович працював в університеті з 1969 року.

Знаний вчений, академік Академії гірничих наук України очолював наукову школу «Геологія, теоретична та прикладна мінералогія природних і техногенних родовищ», – пише Інформатор.

Під його керівництвом захищена одна докторська та вісімнадцять кандидатських дисертацій. Понад 450 праць професора є значним внеском у розвиток фундаментальної та прикладної науки.

Євтєхов Валерій Дмитрович – розробник наукового обґрунтування й проектування збагачувальних установок на основі розробленої ним новітньої технології. Засновник курсу прикладної геології та мінералогії в Академії професійного зростання фахівців гірничодобувних і збагачувальних підприємств Кривбасу. Очільник Криворізького відділення Українського мінералогічного товариства, член Президії Українського мінералогічного товариства. Головний редактор фахового наукового видання «Геолого-мінералогічний вісник Криворізького національного університету», член редакційних колегій трьох фахових наукових видань України.

Учні покійного розлетілися по всьому світу. Слава про наших педагогів-геологів завдяки Євтехову В.Д. сягнула у найвіддаленіші куточки планети.

“У наших помислах і душах Валерій Дмитрович назавжди залишиться взірцем людини високої честі та гідності, професіоналізму, відданості справі, наполегливості у досягненні мети, беззаперечної принциповості і безмежної людяності, активної громадської позиції”, – пишуть колеги.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким.

Попрощатися з Євтєховим Валерієм Дмитровичем можна у п’ятницю, 28 жовтня, о 10:00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі (вул. Соборна, 1).

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору