Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обороняв Маріуполь: випускник Криворізького педагогічного університету отримав нагороду “За жертовність і любов до України”

24 жовтня 2022 року, випускник Природничого факультету Криворізького Педагогічного університету В’ячеслав Білий, отримав медаль “За жертовність і любов до України”. Боєць, який спочатку отримав професію вчителя брав участь в обороні Маріуполя і Азовсталі та був 4 місяці був у російському полоні.

Як повідомляє Інформатор, церковною відзнакою В’ячеслава Білого нагородив сам Патріарх Київській Філарет у своїй резиденції.

«Ця нагорода – символ вашого внеску у захист нашої рідної України від російського ворога, а найбільша нагорода буде від Бога на небесах. Церква високо цінує вашу жертовність та проявлений героїзм при виконанні своїх обов’язків, адже ви пішли захищати України за покликом серця, за покликом любові до своїх ближніх. Сьогодні Україна переживає складні часи, у зв’язку з війною. Але ми впевненні, що зможемо вистояти та захистити нашу державу, адже український народ демонструє всьому світу велику жертовність і відвагу. Яскравим прикладом цього є ви, адже ваша діяльність спрямована на захист України. Тому Церква, враховуючи ваші добрі справи, нагороджує вас цими нагородами. Тому нехай Господь допоможе вам і надалі захищати Україну, відновить здоров’я та укріпить віру», – сказав Патріарх Філарет.

Наприкінці зустрічі Святійший Патріарх поблагословив усіх присутніх на подальші звершення, побажав перемоги Україні та вручив на пам’ять видання Київської патріархії.

В’ячеслав Білий розмовляє з Пвтріархом

Бійці на нагородженні у резиденції Патріарха Філарета

Раніше ми розповідали, якою нагородою відзначили криворізького журналіста, який знаходиться у полоні в Криму.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору