Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Які види іранських дронів росія застосовує проти України

Іранські дрони-камікадзе, які росія застосовує у війні з Україною, хоч і з’явилися над містами та селами нашої країни досить недавно, але вже встигли наробити багато шкоди. Намічені цілі вони збивають усіма наявними силами та засобами. Україна змушена витрачати на це певні ресурси.

Так які ж саме дрони несуть смерть та руйнування в Україну, розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

Як розповів Ігнат: “Shahed” є різні: є 136, є 131, який значно менший. У нього невелика бойова частина, і на нього треба витрачати певні ресурси. Зрозуміло, що дрон-камікадзе – це високоточна зброя, яка летить точно. Навіть якщо несе невеликий заряд, може влучити в критично важливу точку й нанести багато шкоди. Крім цих, звичайно, є ще ударні “Mohajer-6″. Їх збито щонайменше чотири. Один вцілів, і його вивчають наші фахівці”.

За його словами, з моменту першого застосування дрона-камікадзе, який збили у Куп’янську на Харківщині 13 вересня, було знищено 273 “Shahed-136”. Тобто, додав речник Повітряних сил ЗСУ, вже можна робити висновки, скільки ще є незбитих, які потрапили в ціль.

“Дрони-камікадзе порівняно дешеві. Літають уночі, значить, виявляти їх візуально немає можливості, а можна лише радіолокаційними засобами. Тобто, ці системи ще мають радари, які можуть радіолокаційно виявити ціль та їх знищити ракетою. Тому такі засоби потрібні. Якщо європейські партнери можуть допомогти будь-якими засобами вогневими, щоб не витрачали більше ресурсів саме на збиття дронів, було б добре”, – сказав Ігнат.

Що відомо про іранські дрони

У дронів немає каналу відеоспостереження, вони не можуть атакувати маневруючі цілі. Це зброя для ураження статичних об’єктів. Заздалегідь росіяни намагаються проводити розвідку маршруту підльоту до цілі для виявлення роботи наших засобів ППО. Висилають дрони вперед для розвідки, шукають маршрут, де не працюють радари. Двигун гучний, тобто звук можна почути на відстані до 7-8 кілометрів. Якщо пости спостереження заздалегідь почують звук, то буде достатньо часу для розосередження особового складу. Це дозволить уникнути втрат. Якщо слухати повітря, то навіть за умов відсутності ППО дрони не зможуть завдати раптовий удар.

Раніше Інформатор писав про те, як розпізнати дрони-камікадзе у небі та вберегтися від нього.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору