Кривий Ріг До сайту

Про запас: квасимо найсмачнішу капусту на зиму

Кінець жовтня – початок листопаду, це час коли наші предки традиційно квасили на зиму капусту. Квасили так, щоб до самої весни вона залишалася хрумкою, солонуватою з кисло-солодким відтінком, яка і просто з картопелькою та ароматною олійкою смакує, і на борщ чи бігос підійде.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт такою квашеної капусти на зиму. А оскільки бочки зараз не дуже розповсюджені, готувати її ми будемо у звичайних трилітрових банках. Запевняю, що на смаку це зовсім не відіб’ється.

Для початку деякі хитрощі.

Реклама

Тепер до рецепта.

Продукти

Приготування

Реклама

Капусту шаткуємо, моркву тремо на грубій терці.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром в пропорції 1 до 2. Маринад на 1 л води сіль -2 ложки та цукор – 1 ложка.

Змішуємо капусту з морквою, укладаємо в ємність, ущільнюємо та заливаємо маринадом, ще раз ущільнюємо й ставимо зверху гніт. Накриваємо.

Реклама

Залишаємо на 3 доби при кімнатній температурі.

Виймаємо капусту й залишаємо на ніч, щоб вийшла гіркота.

Розкладаємо щільно по банках, ущільнюємо так, щоб капусту покрив маринад. Накриваємо кришками та ставимо в підвал.

Реклама

Така капуста стоїть до пізньої весни й відмінно підходить для салатів, тушкування, борщів.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати мариновану капусту “Пелюстка”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова