Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі продовжується режим суворої економії електроенергії: що це значить

Через масовані обстріли енергетичної інфраструктури Дніпропетровської області у Кривому Розі подовжили режим тотальної економії електрики. Через що, на вулицях міста стане ще темніше, тому мешканців закликають не нехтувати правилами безпеки і використовувати на одязі світловідбивачі. А у пікові години не максимально обмежити використання електроенергії, щоб уникнути відключень.

Інформатор нагадає, як поводитися у стані максимальної економії електроенергії.

У період з 07:00 до 23:00 споживання електроенергії має бути максимально обмеженим. Використання енергоємних побутових приладів – електродуховок, пральних машин, сушарок, електроконвекторів та інших – у цей проміжок часу має бути виключено.

“Задля нормального балансування системи та уникнення масштабних аварій державна енергокомпанія НЕК Укренерго на наступні дві доби, 20 та 21 жовтня, ввела графік обмеження електроенергії у Дніпропетровській області. Обмеження потужності стосується поки що тільки промислових підприємств. Однак, можливість застосування стабілізаційних відключень на всій території області лишається високою”, – написали у ДТЕК Дніпровські електромережі.

З 17:00 вулиці Кривого Рогу патрулюють мобільні бригади за участю співробітників поліції. Вони перевіряють, як підприємці дотримуються режиму економії електроенергії.

Через відключення вуличного освітлення, пішоходам рекомендують використовувати світловідбивачі на одязі, щоб уникнути ДТП на дорогах. Особливо це стосується дітей. Також бажано не одягати темний одяг. Верх, або низ має бути світлим, щоб водії бачили пішоходів на дорогах і не трапилося наїзду. Також варто запастися ліхтариками на батарейках або акумуляторах, щоб безпечніше пересуватися темними вулицями міста.

“Прошу усіх поставитися із розумінням до ситуації та закликаю всіх криворіжців згуртуватися у відстоюванні «енергетичного фронту». А всіх незадоволених прошу згадати про наших воїнів в окопах, і як їм там зараз. Не час влаштовувати дискусії – зараз треба вижити. Впевнений, усі разом ми впораємося”, – сказали у Раді оборони міста.

Години, коли можна користуватися електроенергією

Раніше Інформатор писав про те, що українців просять обмежити використання електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору