Раніше мармелад готували виключно з айвіту та яблук — тільки в цих фруктах міститься пектин, який сприяє загущенню фруктової маси. З появою нових загусників — желатину та агар-агар — кількість рецептів значно розширилася. Тепер мармелад може бути вишневим, гарбузовим, лимонним, сливовим… Та яким завгодно! Приготувати ці ласощі можна з будь-якого фруктового пюре чи соку.
Інформатор розповість рецепт смачного і корисного мармеладу. Приготуйте його для своїх малюків та сім’ї.
Інгредієнти:
- 4 великі апельсини;
- 2 середні червоні грейпфрути;
- 350 г цукру.
Спосіб приготування:
Очистити цитрусові від плівок, залишивши тільки м’якоту. Шкірку не викидати! Скласти в каструльку, засипати цукром і прибрати на ніч. На наступний день з цедри зняти всю білу частину, залишити лише помаранчеву, порізати довільними кусочками, покласти до апельсинів та грейпфрутів. Поставити каструльку на плиту, довести до кипіння і варити на маленькому вогні до бажаної густоти (приблизно близько години). Вилити мармелад у форму, дати застигнути.
Смачного!
Раніше ми розповідали, рецепт домашнього яблучного зефіру.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок