Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Італія вдома: готуємо в’ялені томати від Євгена Клопотенка

В’ялені томати – родзинка практично будь-якої страви. Можна додати їх у борщ, у паштет, у соус, у салат. З томатами можна швидко приготувати смачну закуску. Найпростіше – брускети з в’яленими томатами або намазку з в’ялених томатів і сиру рікота.

Інформатор розповість найпростіший рецепт томатів від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

На 500 мл готового продукту:

  • 1 кг томатів
  • 1 ч. л. сухого орегано
  • 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику
  • 150-200 мл соняшникової або оливкової олії
  • сіль морська до смаку

Рецепт приготування:

Візьміть 1 кг томатів, помийте та розріжте вздовж на четвертинки. Виберіть м’якоть із насінням із четвертинок за допомогою чайної ложки.

Викладіть четвертинки томатів на деко, застелене пергаментом, верх зрізом. Посипте морською сіллю до смаку й 1 ч. л. сухого орегано. Сушіть у духовці з температурою 70-75 градусів протягом 5-6 годин. Для того щоб уникнути надмірного скупчення вологості в духовці, періодично відкривайте її для вентиляції або вставте дерев’яну паличку для суші у верхній частині дверцят духовки, щоб зайва волога виходила постійно.

Сухі скибочки в’ялених помідорів складіть у невеликі стерильні баночки.

Для аромату додайте 1 ч. л. сухого або гранульованого часнику. Залийте наповнені в’яленими томатами баночки соняшниковою або оливковою олією, так, щоб вона їх повністю покрила, і закупорте кришками. Зберігайте баночки з в’яленими томатами в холодильнику.

Раніше ми розповідали, як приготувати вівсяне печиво з родзинками: рецепт від Євгена Клопотенка.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору