Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Легендарна страва, якої боїться ворог: готуємо паляницю

Саме паляниця є справжнім автентичним українським символом. Цю страву готували замість хліба в минулих століттях, переважно в часи війни.  І сьогодні така перепічка знову повернулася на сторінки нашої історії.

Інформатор розкаже рецепт для тих, хто може вимовити його назву правильно.

Шеф-кухар Євген Клопотенко підготував та поділився рецептом запашної паляниці.

Інгредієнти: 

  • Борошно – 500 г;
  • Кисломолочна продукція(будь-яка) – 400 г;
  • Сіль – 1 ч.л;
  • Сода – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Насипаєте у миску борошно, сіль та соду. Добре розмішуєте, щоб сода розійшлася по всьому борошну. Заливаємо ксиломолочкою. Якщо немає кисломолочки, то беріть воду + оцет, щоб погасити соду. Суміш просто перемішуєте, щоб борошно просочилося рідиною, потрібно 1-2 хв. Потім вивалюєте масу на підпилений борошном стіл і робите плоский чотирикутник, який складаєте конвертиком і заокруглюєте. Заміс закінчено. Берете деко з пергаментом, змащуєте олією. Печете 40-45 хвилин при 200 градусах.

Смачного!

Раніше ми розповідали, про рецепт запеченої риби по-грецьки.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору