Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки іранських дронів має росія та на якій відстані їх можуть застосовувати

В останні тижні росія стала часто атакувати  українські міста своїм новим надбанням – придбаними в Ірану дронами-камікадзе “Shahed-136”, які росіяни сором’язливо перейменували у “Герань”. Українців цікавить, що це за зброя і скільки її у росіян.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, та полковника Повітряних Сил України Юрія Ігната, розмах крил  «Шахіда» – 2,5 метра, маса – 200 кілограмів, бойова частина складає 40 кілограмів. По суті артилерійський снаряд, який летить зі швидкістю 120 кілометрів на годину, а при заході на ціль – опускається з більшою швидкістю. Заявлена іранськими рекламними роликами відстань застосування цього БПЛА становить 2,5 тисячі кілометрів. Однак фахівці зауважують, що навряд чи таку відстань подолає цей безпілотник-камікадзе, тому що при такій масі та швидкості відповідно йде розхід палива, ще ряд факторів свідчать, що близько тисячі кілометрів він може таки летіти, але не більше.

Він вважає, що російські війська можуть атакувати іранськими дронами територію України на різних напрямках. Адже противник міг їх перекинути в окупований Крим і Білорусь. Ігнат зазначив, що іранські дрони — це нова загроза для усіх сил оборони і всіма наявними засобами потрібно їх знищувати. Українській армії для цього потрібні різні засоби протиповітряної оборони, зокрема і зенітні гармати та великокаліберні кулеметні системи, які можуть знищувати на різних етапах.

Зазначається, що росія перемикнулася з використання високоточних ракет, які коштують мільйони доларів Х-101, Калібр, Х-555, Іскандер, на безпілотники. Ймовірно, цими ракетами, які здатні нести тактичні ядерні заряди, росіяни збираються погрожувати всьому світу.

Стосовно кількості таких дронів у росії, то доставлені вони були з Ірану транспортними літаками. Раніше мова йшла про чотири таких борти. Ігнат припускає, що росіяни налагодили й інші шляхи транспортування іранських дронів.

Недоліком конструкції “Shahed-136” є те,  що він не оснащений камерами й найбільш вірогідним засобом наведення для нього є супутникова навігація. Така зброя може влучати лише у заздалегідь розвідані стаціонарні цілі. А це означає, що атаки росіян дронами по криворізькому ліцею, об’єктам цивільної інфраструктури Одеси, Білої Церкви та інших міст, були зовсім не випадковими.

Раніше Інформатор писав про те, як розпізнати дрон-камікадзе, що підлітає.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору