Кривий Ріг До сайту

Смачно та апетитно: як приготувати ліниві голубці

Ліниві голубці – смачна, ніжна й соковита страва. Одна із улюблених у багатьох. За смаком такі голубці не відрізняються від звичайних голубців, оскільки робляться із подібного набору інгредієнтів. Водночас приготування їх дещо простіше – не доведеться довго возитися на кухні, закручуючи кожен голубець.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати ніжні й соковиті ліниві голубці.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

Рис промиваємо, заливаємо 2 склянками води й відварюємо.

Тим часом нарізаємо дрібно цибулю. Натираємо на крупній тертці моркву. Цибулю і моркву викладаємо в сковорідку з 2 ст. л. рослинної олії, додаємо по половині чайної ложки солі та спецій. Пасеруємо на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Реклама

Потім змішуємо пасеровані цибулю та моркву з відвареним рисом і залишаємо трохи охолонути.

Далі нарізаємо дрібними кубиками капусту. Викладаємо її в сковороду з 1 ст. л. рослинної олії, додаємо по 0,5 ч. л. солі та спецій. Пасеруємо на невеликому вогні 10 хвилин, потім також даємо трохи охолонути.

У мисці змішуємо м’ясний фарш, пасеровані цибулю, моркву і капусту, додаємо ще по половині чайної ложки солі та спецій. Додаємо в фарш яйце й гарненько вимішуємо руками.

Реклама

З м’ясо-овочевої маси формуємо ліниві голубці довгастої форми і рясно паніруємо їх у борошні. Викладаємо їх у сковороду з розігрітою рослинною олією й швидко обсмажуємо з усіх боків на сильному вогні.

Обсмажені голубці перекладаємо в каструлю або гусятницю. Заливаємо їх сумішшю томатного соусу й сметани. Доливаємо трохи підсоленої води.

Спочатку на сильному вогні прогріваємо голубці в соусі, доводимо до кипіння, робимо маленький вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо голубці на малому вогні 30 хвилин.

Реклама

Смачного!

Раніше ми розповідали, що в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати: скільки будуть платити «на руки».

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок