Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Як покарали члена “сплячої” диверсійної групи у Дніпрі

У Дніпрі засудили одного з членів так званої “сплячої” диверсійної групи. Група займалася розвідувальною діяльністю на користь росії на території Дніпропетровського регіону. 

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Управління СБ України у Дніпропетровській області.
Нагадаємо, що у квітні поточного року СБУ заблокувало діяльність розвідгрупи, яка була сформована у 2015 році та одразу «законсервована». Час від часу вони виконували окремі доручення російських спецслужб, серед яких були підпали приміщень патріотичних громадських організацій для формування у росЗМІ вигідної «картинки».
Після початку війни ворог активізував їхню роботу та віддав наказ посилено слідкувати за об’єктами критичної та військової інфраструктури, здійснювати фото та відеофіксацію.
Одним з найважливіших завдань, поставлених диверсантам, було також проникнути до лав місцевої Тероборони та здобути дані про роботу штабів Нацгвардії та ЗСУ.
Кіберфахівцями СБУ були перехоплені вказівки, що надходили одному з агентів з використанням месенджерів, після чого встановлені та взяті під оперативний контроль всі учасники розвідгрупи. Ворожих посібників затримали під час виконання одного із поставлених росією завдань.
Наразі одному з членів групи, що відповідав за збір інформації в групах і соцмережах про переміщення техніки Збройних сил України та місцезнаходження блокпостів з українськими військовими в обмін на матеріальну винагороду, винесено вирок. Його засудили на три роки позбавлення волі.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області колаборанти агітували “за руський мір”

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору