Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Агенти рф намагалися створити медіа, щоб поширювати кремлівську пропаганду серед мешканців Дніпропетровської області

Агентура росії займалась підготовкою до запуску інформаційного центру для здійснення диверсій на півдні і у центрі України. Задачею було поширення кремлівської пропаганди через telegram-канали, додатки онлайн-телебачення і радіомовлення у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях і тимчасово окупованому Криму.

Насамперед ці ресурси мали використовуватися для виправдовування агресії рф та поширення дезінформації про ситуацію на фронті. Але, як повідомляє Інформатор, кіберфахівці СБУ нейтралізували російську агентуру.

Встановлено, що ворожий проєкт мав діяти під виглядом так званого «медіа-центру «Таврія» та охоплювати аудиторію півдня і центру України, надалі розширюючи деструктивний контент на Кіровоградщину.

За даними слідства, до організації інформаційно-підривної діяльності причетні двоє мешканців Києва, які потрапили у поле зору спецслужб рф через публічну підтримку агресії проти України.

Один із ворожих агентів на початку вторгнення передавав своєму російському «куратору» інформацію про дислокацію Сил оборони України у Києві. Для комунікації застосовував закриті канали електронного зв’язку.

Згодом зловмисник отримав нове завдання – розробити план створення прокремлівського медіа-центру для розхитування внутрішньополітичної обстановки в нашій державі.

До злочинної діяльності він залучив свого спільника, який сформував концепцію та алгоритм реалізації проєкту «Таврія».

За його задумом, головний «офіс» і технологічне обладнання медіа-центру мали знаходитись на тимчасово окупованих територіях Криму або Херсону. Там пропагандисти та інтернет-агітатори рф планували створювати та «розганяти» деструктивний контент на користь країни-агресора.

Згодом такі підпільні осередки мали створити мережу по інших регіонах для вчинення інформаційних диверсій.

Під час обшуків за місцями проживання обох зловмисників правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Обом фігурантам оголосили про підозру.

Тривають комплексні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Листування російських агентів з “керівництвом”

Посвідчення псевдо-журналіста колаборанта

Посвідчення представника преси російського агента

Раніше ми розповідали про дружину бійця ЗСУ, яка передавала дані про українські війська ворогу.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору