Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для дорослих і дітей: готуємо рибні палички з йогуртовим соусом від Євгена Клопотенка

Рибні палички – це чудовий спосіб зробити фарш не тільки більш привабливим за формою, але й корисним за змістом, бо наш рецепт створений для запікання страви у духовці. Рибні палички виходять такі ж золотаві та хрусткі. 

Інформатор радить їсти просто руками з йогуртовим соусом або іншими, на ваш смак.

Для фаршу ми взяли філе минтаю, але ви можете обрати м’ясо лосося, сома, щуки чи зробити мікс. Основне – добре вибрати усі кісточки, щоб фарш вийшов ніжним за консистенцією.

Якщо буде бажання, можете додати ще подрібненого свіжого кропу, петрушки та зовсім трішки кінзи й вичавленого часнику. Але запевняємо вас, однієї солі та чорного меленого перцю теж буде достатньо.

Інгредієнти:

Для рибних паличок:

Для йогуртового соусу:

Спосіб приготування:

Зробіть фарш. Філе минтая (2 шт.) пропустіть через м’ясорубку.  Якщо потрібно, зробіть це два рази, аби фарш вийшов ніжнім.

Рибний фарш посоліть і поперчіть до смаку. Додайте 2 ст. л. панірувальних сухарів і 1 жовток. Вимішайте до однорідності та трохи відбийте руками. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Сформуйте акуратні рибні палички й зробіть подвійну паніровку. Підготуйте паніровку. В одну миску всипте 150 г борошна, у другу панірувальні сухарі, які залишитися, а в третій збийте виделкою одне яйце. Спочатку рибну паличку обваляйте в борошні, потім в яйці та на останок – у сухарях. Знову занурте в яйце та обваляйте в сухарях. Повторіть це з усіма паличками.

Викладіть рибні палички на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 20 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Зробіть йогуртовий соус. В миску влийте 200 мл несолоного йогурту, додайте 10 дрібно подрібнених гілочок кропу чи петрушки, посоліть до смаку та додайте 1 ст. л. соку лимона.

Раніше ми розповідали, про рецепт смачних спагетті з фрикадельками від «Леді та Бродяги».

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору