Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Закрутки, розведення свиней, виготовлення пакетів: чим займаються ув’язнені в колонії у Дніпропетровській області

Ув’язнені в Солонянській виправній колонії №21 в Дніпропетровській області мають можливість працювати. Вони займаються господарством, готують на кухні, виготовляють сміттєві пакети і роблять закрутки із врожаю, який виростили на території установ.

Виправна колонія №21 є установою виконання покарань середнього рівня безпеки для утримання засуджених, які раніше відбували покарання в місцях позбавлення волі, – повідомляє Інформатор з посиланням на Харківську правозахисну організацію.

Через евакуацію зі східних областей в установу переведено 82 засуджених. 10 осіб протягом року звільнено умовно-достроково, 2 особи були помилуванні для служби в ЗСУ.

Засудженим, які працюють на підприємстві установи нараховується заробітна плата. Також є особи, які залучаються до роботи в майстернях в колонії за власним бажанням, безоплатно.

Ув’язнені займаються господарством, вирощують овочі, займаються свинями і курками. Також на території установи є город. Засуджені пораються на ньому і роблять заготівлі на зиму.

Також на території виправної установи розташовані цехи для виготовлення продукції з поліетилену, сміттєвих пакетів, коричнева гранула для виготовлення іншої поліетиленової продукції. У зв’язку з війною обсяг виробництво зменшено через втрачені комунікації.

З гранули виробляються мішки. Цю продукцію використовують, зокрема, під зерно. На даний час обсяги замовлень збільшилися. В два рази подорожчала сировина.

На виробництві застосовується сучасне обладнання, працюють близько 200 засуджених. Всі оформлені в рамках цивільно-правових стосунків. Заробіток залежить від виробітку.

Є проблема в тому, що засуджені бажають працювати, але не мають документів (паспорт, код). Особливо це стосується осіб, що прибули з тимчасово окупованих територій. Керівництво може тільки посилати запити, але сприяти отриманню документів не має можливості.

Цех для виготовлення мішків

Цех для виготовлення сміттєвих пакетів

Ув’язнені виготовляють на території виправної установи сміттєві пакети

Засуджені збирають врожай з власного городу

Закрутки, які приготували ув’язнені

Ув’язнені займаються розведенням свиней

Господарство на території колонії

Раніше ми розповідали, в яких умовах перебувають ув’язнені в криворізькій колонії.

 

Олена Шевченко

Нагору