Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В яких умовах знаходяться ув’язнені у криворізькій колонії: фото

У Кривому Розі провели аналіз роботи “Криворізької установи виконання покарань №3” під час війни. До криворізької колонії через евакуацію прибуло 11 осіб. Група моніторингу з’ясовувала гуманітарні потреби ув’язнених і показала в яких умовах вони перебувають.

У Криворізькій установі виконання покарань розташовано загалом 106 камер. Також 92 засуджених відбувають довічний термін, – повідомляє Інформатор з посиланням на Харківську правозахисну групу.

Після перевірки виявлено, що деякі камери перенаселені, спекотно; відбуваються ремонтні роботи, вже є відремонтовані камери. Транзитні камери не використовуються, також в установі немає виробничих приміщень. Установа співпрацює з різноманітними гуманітарними місіями. Вода централізована, є запас питної води. Опалення централізоване, є своя котельня.

 Майже всі ув’язнені і засуджені звернулися з клопотанням про звільнення для участі в ЗСУ, але жодна особа не була звільнена.

В медичній частині не укомплектована посада лікаря-терапевта і відсутній інфекційний ізолятор.

Разом з тим, у медичній частині розташовано туберкульозний блок, який складається з 7 ізоляторів для осіб хворих на туберкульоз, де перебувало 10 осіб з діагнозом туберкульоз, 4 з яких — активний туберкульоз, які очікують етапування до Дніпропетровської спеціалізованої туберкульозної лікарні.

Чергова частина

Слідчий кабінет

КАМЕРИ ДЛЯ СЛІДЧО-ЗААРЕШТОВАНИХ
Ув’язнені утримуються роздільно відповідно до статті 8 Закону “Про попереднє ув’язнення”. У камерах по 3 ліжка, туалет відгороджено.

Багатомісні

Санвузли, каналізація настільки зношені, що потребують ремонту з заміною санітарно-технічного обладнання, що призводить до бруду, підтікань, антисанітарії та стійкого неприємного запаху, не кажучи про серйозну шкоду здоров’ю ув’язнених.

Санвузли, каналізація настільки зношені, що потребують ремонту з заміною санітарно-технічного обладнання, що призводить до бруду, підтікань, антисанітарії та стійкого неприємного запаху, не кажучи про серйозну шкоду здоров’ю ув’язнених.

Перукарня

Душова кімната

пральня

Кімнати для тривалих побачень

Кімнати для тривалих побачень

Кімнати для тривалих побачень

Кімната для короткострокових побачень
Для осіб, які працюють на господарських роботах.

Приміщення для короткочасних побачень з довічнозасудженими

4 камери багатомісні. В ці камери можуть бути переведені засуджені довічно після відбуття 5 років. У камерах мультиварки, вентилятор. Засуджені мають можливість самостійно приготувати їжу.

Засуджені можуть мати акваріум з рибками.

Навчальний клас. В приміщенні класу представники релігійних організацій різних конфесій можуть зустрічатися з засудженими довічно.

Спортзал для засуджених довічно. Незважаючи на ремонт, охочих займатися небагато

Спортзал для засуджених довічно

Комп’ютерний клас для засуджених довічно

Раніше ми повідомляли, що окупанти вантажівками вивозять своїх 200-х і 300-х з Херсонської області.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору