Кривий Ріг До сайту

Знайомий овоч на новий лад: готуємо цікаве блюдо з кабачків

У кабачків є дивна якість: вони починають стигнути на початку літа й не закінчуються до початку осені. Так що більшість господинь вже й не знають, що з них такого смачненького приготувати.

Реклама

Інформатор пропонує рецепт смачнючих кабачків, запечених з м’ясом та грибами

Продукти

Реклама

Приготування

Кабачки очищаємо від шкірки та дуже тонко ріжемо ножем на тонесенькі кружечки або робимо це за допомогою терки й тремо на слайси.

Солимо кабачок і залишаємо на 15 хвилин. Цибулю дрібно ріжемо і змішуємо з фаршем.

Моркву і часник тремо на середній тертці та змішуємо з фаршем.

Реклама

Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією.

Викладаємо на кружечок кабачка кулька фаршу і складаємо його вдвічі – у вигляді черепашки і викладаємо у форму фаршем вгору. Гриби ріжемо пластинками та викладаємо зверху.

Для заливки змішуємо сметану з соєвим соусом, водою (100 мл) і заливаємо кабачки.

Реклама

Накриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, прибираємо фольгу і допікаємо до рум’яності.

Посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.

При подачі посипаємо нарізаною зеленню.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки із вишнями.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова