У кабачків є дивна якість: вони починають стигнути на початку літа й не закінчуються до початку осені. Так що більшість господинь вже й не знають, що з них такого смачненького приготувати.
Інформатор пропонує рецепт смачнючих кабачків, запечених з м’ясом та грибами
Продукти
- кабачки – 1 шт;
- фарш будь-який – 500 г;
- цибуля і морква – по 1 шт;
- часник – 1 зубчик;
- гриби на смак;
- сметана – 2 ст.л;
- соєвий соус, зелень, сіль, перець;
- сир.
Приготування
Кабачки очищаємо від шкірки та дуже тонко ріжемо ножем на тонесенькі кружечки або робимо це за допомогою терки й тремо на слайси.
Моркву і часник тремо на середній тертці та змішуємо з фаршем.
Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо на кружечок кабачка кулька фаршу і складаємо його вдвічі – у вигляді черепашки і викладаємо у форму фаршем вгору. Гриби ріжемо пластинками та викладаємо зверху.
Для заливки змішуємо сметану з соєвим соусом, водою (100 мл) і заливаємо кабачки.
Накриваємо фольгою і випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, прибираємо фольгу і допікаємо до рум’яності.
Посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.
При подачі посипаємо нарізаною зеленню.
Раніше Інформатор писав про те, як законсервувати кабачки із вишнями.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова