Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо улюблений десерт Єлизавети II, який подають при дворі до чаю: скони із родзинками

Скони із родзинками – традиційно подають до післяполудневого чаю на королівських прийомах у саду. Це був найулюбленіший десерт Єлизавети II.

Інформатор пропонує приготувати вишуканий королівський десерт.

У королеви було вікторіанське виховання, що не могло не впливати на її харчові звички та улюблені страви. Колишній шеф-кухар Єлизавети II розповідав, що в палаці ніколи не подавали піцу, а бургери для королеви готували без булок, щоб вона могла їсти їх ножем та виделкою. Натомість Єлизавета II любила десерти, адже саме солодких рецептів від королівських шеф-кухарів у мережі найбільше.

Для приготування скон вам знадобиться:

  • Борошно – 500 г
  • Розпушувач – 28 г
  • Вершкове масло – 94 г
  • Цукор – 86 г
  • Яйця – 2 штуки
  • Знежирені вершки – 140 мл
  • Родзинки – 100 г (залити гарячою водою і дати настоятися 30 хвилин)

Спосіб приготування:

Прогрійте духовку до 180°С.

Змішайте борошно, розпушувач, олію та цукор разом до утворення маси.

В окремій мисці збийте яйця та знежирені вершки. Додайте масу до тесту. Продовжуйте замішувати тісто, поки воно стане цілісним і гладким. Додайте родзинки (за бажанням) і рівномірно перемішайте.

Вийміть готове тісто з миски, розрівняйте, накрийте і залиште відпочити приблизно на 30 хвилин.

Розкотити тісто завтовшки 2,5 см і наріжте його на шматочки потрібної форми. Дайте їм відлежати ще хвилин 20. Змастіть шматочки яєчною масою. Запікайте в духовці 10-12 хвилин|мінути| до золотистого кольору. Подавайте скони охолодженими з джемом та збитими вершками.

Раніше ми розповідали, як приготувати смачну вечерю за 10 хвилин з простих продуктів.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

 

Нагору