Скони із родзинками – традиційно подають до післяполудневого чаю на королівських прийомах у саду. Це був найулюбленіший десерт Єлизавети II.
Інформатор пропонує приготувати вишуканий королівський десерт.
У королеви було вікторіанське виховання, що не могло не впливати на її харчові звички та улюблені страви. Колишній шеф-кухар Єлизавети II розповідав, що в палаці ніколи не подавали піцу, а бургери для королеви готували без булок, щоб вона могла їсти їх ножем та виделкою. Натомість Єлизавета II любила десерти, адже саме солодких рецептів від королівських шеф-кухарів у мережі найбільше.
Для приготування скон вам знадобиться:
- Борошно – 500 г
- Розпушувач – 28 г
- Вершкове масло – 94 г
- Цукор – 86 г
- Яйця – 2 штуки
- Знежирені вершки – 140 мл
- Родзинки – 100 г (залити гарячою водою і дати настоятися 30 хвилин)
Спосіб приготування:
Прогрійте духовку до 180°С.
Змішайте борошно, розпушувач, олію та цукор разом до утворення маси.
В окремій мисці збийте яйця та знежирені вершки. Додайте масу до тесту. Продовжуйте замішувати тісто, поки воно стане цілісним і гладким. Додайте родзинки (за бажанням) і рівномірно перемішайте.
Вийміть готове тісто з миски, розрівняйте, накрийте і залиште відпочити приблизно на 30 хвилин.
Розкотити тісто завтовшки 2,5 см і наріжте його на шматочки потрібної форми. Дайте їм відлежати ще хвилин 20. Змастіть шматочки яєчною масою. Запікайте в духовці 10-12 хвилин|мінути| до золотистого кольору. Подавайте скони охолодженими з джемом та збитими вершками.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачну вечерю за 10 хвилин з простих продуктів.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок