Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі з’явилися нові бігборди

“Палиш траву – допомагаєш ворогу” – бігборди з подібними написами почали з’являтися на вулицях Кривого Рогу. Незважаючи на встановлені штрафи за спалення сухого листя та забруднення повітря димом від сухостою, мешканці міста все одно не гребують можливістю “подиміти” на вулицях Кривого Рогу.

Особливо під час війни, підпали сухостою і полів можуть розцінювати як диверсію, – повідомляє Інформатор з посиланням на ГО “Досить труїти Кривий Ріг“.

“Наші бігборди з’явилися на вулицях Кривого Рогу, а також Житомира, Кропивницького, Запоріжжя та Радушного. Не втомлюємося повторювати: Підпали полів та сухостою – це злочин”, – застерігають у громадські організації.

“Друзі, пам’ятайте про небезпеку пожеж в екосистемах. Це шкодить тваринам, рослинам та несе загрозу людям, адже вогонь може перекинутися на будинки. Цього року в ДСНС зафіксували загибель людей під час пожеж на полях. Крім того, дим забруднює повітря, яким ви дихаєте. Нагадуємо, що підпали полів можуть розцінюватись як диверсія. Це вже кримінальна відповідальність та ув’язнення. Бережіть себе, близьких та природу, особливо у цей важкий час війни в Україні”, – вкотре наголошують екоактивісти.

Раніше ми писали, скільки полів вигоріло у Дніпропетровщині від російських обстрілів.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Олена Шевченко

Нагору