По-літньому яскраве, дуже смачне і ароматне блюдо з овочів – рататуй. Принесе користь та справжню насолоду.
Інформатор пропонує приготувати легку, корисну і недорогу страву рататуй. Звісно це не той Рататуй з мультика, але готуючи цю страву ви будете почувати себе справжнім шефом на кухні.
Інгредієнти :
- Баклажани – 600 г (2 шт.)
- Кабачки – 600 г (2 шт.)
- Помідори -1 кг (7 шт.)
- Цибуля ріпчаста -150 г (2 шт.)
- Перець болгарський – 400 г (4 шт.)
- Часник – 4 зубчики
- Олія оливкова – 100 мл
- Паприка мелена – 1 ч. ложка
- Трави прованські сушені – за смаком
- Зелень петрушки ( для подачі) – за смаком
- Сіль-за смаком
Спосіб приготування:
Дрібно нарізану цибулю обсмажити до прозорості на 2 ст. ложках оливкової олії, посолити. З 3-х помідорів зняти шкірку.
З болгарського перцю видалити плодоніжки і насіння. Помідори і перець нарізати кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати овочі протягом 10 хвилин. Потім подрібнити обсмажені овочі блендером до бажаної консистенції. Готовий соус рівним шаром викласти на дно форми для запікання. Включити духовку і розігріти до 180°С.
Вимиті і очищені від шкірки кабачки і баклажани, а також залишилися помідори нарізати кружечками товщиною 5 мм і викласти зверху на соус, чергуючи. Посоливши. Зверху змастити оливковою олією, змішаним з подрібненим часником, меленою паприкою і прованськими травами. Накрити форму фольгою і відправити в духовку, нагріту до 180°С, на 30 хвилин.
Потім фольгу зняти, запікати ще 20 хвилин.
Готовий рататуй посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню. Смачного!
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Вікторівна