Сезон баклажанів у самому розпалі і саме час спробувати щось новеньке.
Інформатор пропонує вам рецепт синеньких по-корейськи. Цей салат буде чудовою закускою, або ж самостійною стравою, адже у склад входить поживна яловичина.
Інгредієнти:
350 гр яловичини
2 баклажани
1 морква
2 болгарські перці
2 зубчики часнику
3 ст л кунжутної олії
1 стебло зеленого часнику
1 ст л кунжуту
1 ст л лимонного соку
1 год л цукру
1 перець чилі
1 ст л соєвого соусу
0,5 ч л меленого коріандру
сіль та зелень за смаком
Приготування:
1. Нарізати яловичину у підмороженому вигляді дрібною соломкою.
2. Очистити баклажани та нарізати тонкою соломкою.
3. Так само соломкою нарізати вимиті та очищені моркву та болгарський перець. Обсмажити м’ясо в ложці кунжутної олії до побіління, злегка посолити. Додати|добавляти| нарізані баклажани, смажити ще 3 хвилини.
4. У сковороду викласти червоний перець, моркву та перець чилі. Смажити ще 4 хвилини, підсолити за смаком. Зелений свіжий часник дрібно нарізати і додати салат, перемішати і вимкнути вогонь.
5. Для заправки 2 ложки кунжутної олії змішати з лимонним соком і соєвим соусом, додати цукор, сіль, мелений коріандр. Все перемішати. Викласти готовий салат у страву, полити заправкою, остудити. Перед подачею посипати кунжутом та зеленню.
Раніше Інформатор ділився рецептом кабачків-шашличків.
Олена Шевченко