Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кривий Ріг залишається однією з пріоритетних цілей противника: чому

Росіяни продовжують  перекидати особовий склад та техніку на Південь України, а Кривий Ріг, як і раніше, залишається для них однією з найважливіших цілей. Однією з, але не єдиною.

Чому і як можуть розвиватися події, розповість Інформатор з посиланням на інтерв’ю, яке дав генерал Дмитро Марченко РБК-Україна.

За його словами, окупанти будуть пробувати наступати в двох напрямках – це миколаївський напрямок і криворізький. Якщо в них вдасться хоча би на одному з напрямків прорватися, то вони будуть перекидати туди решта сил і робити його пріоритетним.

Вони хочуть захопити Кривий Ріг, щоби створити собі плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ. Тоді вони зможуть спробувати взяти Миколаїв у кільце.

Росіяни вже намагалися взяти Миколаїв, їм це не вдалося, тому вони зараз хочуть обійти його, взяти в кільце і потім це кільце зменшувати. В принципі так, як вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їхні плани почнуть руйнуватися, як тільки-но вони почнуть якісь наступальні дії.

Відповідаючи на запитання, скільки російських військових орієнтовно зараз є в Херсонській та Запорізькій областях, генерал-майор зазначив: «Кажуть, що приблизно 25 батальйонних тактичних груп. Але скажу вам чесно – ніхто точно не бачив, скільки їх там насправді. Хай там як, ніхто їх тут не боїться, ніхто не буде від них тікати. Ми готові їх зустрічати і давати бій».

Раніше Інформатор писав про те, чи очікувати наступу російських військ на Кривий Ріг та евакуації мешканців.

Альона Свірідова

Нагору