Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мінцифри веде переговори з приводу блокування постів у Facebook з правдою про війну

Багато користувачів соціальної мережі Facebook зіткнулися з блокуванням через популярні зараз, але неприємні на погляд адміністраторів висловлювання про російських окупантів – орки, русня, рашисти і таке інше.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на видання РБК-Україна, Міністерство цифрової трансформації веде переговори з Meta щодо блокування контенту, який розповідає правду про війну в Україні, однак нібито ображає росіян.

Як розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону. “Ми з самого початку спілкуємося з корпорацією. Я зустрічався з віцепрезидентом по політиці, який комунікує з урядами, надсилав листи і багато проводив відеозустрічей. Ми наполягаємо на тому, щоб передивилася корпорація Meta політику щодо модерації контенту, тому що соціальні медіа створені, щоб розповідати в режимі реального часу про те, що відбувається в середовищі де ти проживаєш”.

За словами Міністра, сьогодні в Україні відбувається війна й світ повинен знати правду. Водночас алгоритми, які задіяні під час модерації важливо змінювати й адаптувати, аби уникати подібних випадків блокування.

Федоров направив листа до Meta з конкретними випадками блокування й попросив розібратися з тим, аби алгоритми компанії припинили це робити.

“Ми, бізнес, медіа і блогери запустили зараз певну кампанію, яка пов’язана з тим, щоб зупинити блокування і пришвидшити процес зміни алгоритмів і модерації контенту”, – відзначив міністр.

Про те, що штучний інтелект допоміг розпізнати окупанта у Криворізькому госпіталі, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору