Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Штучний інтелект допоміг розпізнати окупанта у криворізькому військовому шпиталі

Сучасні цифрові технології дозволять Україні не тільки тримати удар та визволяти Україну від російських окупантів, але й виявляти військових злочинців, тих, хто “з мечем” прийшов на територію нашої країни, а зараз – приховується від потрапляння у полон.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, яке він дав “Українській правді“, в нього був випадок, коли йому в Instagram написала волонтер з Кривого Рогу. Жінка розповіла, що у криворізькому військовому шпиталі знаходиться боєць з втратою пам’яті. Ніби він у якихось бойових діях брав участь і нічого не пам’ятає. Волонтер просила допомогти бійцю.

Як пише Міністр: “Ми перевірили через штучний інтелект, і виявилося, що це військовий із Магнітогорська. Він у нашому госпіталі ховався, прикинувся, що він нічого не пам’ятає, не може говорити. Потім, звісно, його пов’язали”.

Штучний інтелект, за словами Федорова, навчили розпізнавати супутникові знімки, розшифровувати свіжі могили, скільки було і скільки стало. Так знайшли нещодавно в Севастополі 455 могил на військовому кладовищі.

У дронах він допомагає знаходити об’єкти, але фінальне рішення про удар все-таки приймає людина. Людина баче, що знаходиться навколо саме цього об’єкту, куди б’є.

Ця технологія дійсно ще розвивається, але вже активно використовується.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні з’явилася платформа допомоги постраждалим від російської агресії.

Альона Свірідова

Нагору